Zeleninový bulgur
Jenom aby bylo jasno a nedošlo ke zbytečným nedorozuměním: ještě
nedávno jsme netušila, co to ten slavný bulgur je, ani co všechno by se
z něj dalo připravit. Jako obvykle jsem hledala trochu inspirace na
Internetu (když už jsem si ho koupila, mohla bych ochutnat) a nakonec jsem si
stejně recept dotvořila podle svého. Neříkám, že je to čistě můj výtvor, třeba
někde podobný recept existuje a kdybyste se hodně snažili, jsem si jistá, že
odhalíte i okoukané recepty. Ale to teď není podstatné…
POTŘEBUJEME: 340g suchého bulguru
se sušenými rajčaty a olivami, vodu, sůl, 1 střední cibuli, 1 hodně zralé menší
rajče, 2 menší stroužky česneku, pepř, špetku oregana, 3 lžíce oleje, 1 lžíci
octa
POSTUP: Bulgur uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na
obalu. Než změkne, připravíme si „zálivku“. Ve vhodné nádobě smícháme olej
s octem, přidáme najemno nasekaný česnek a cibuli nakrájenou na kostičky,
oregano a pepř. Rajče rozsekáme na malé kousky a vmícháme i se šťávou. Vše
pečlivě promícháme a v hrnci smícháme s horkým bulgurem.
SERVÍROVÁNÍ: Teplé i studené, jako hlavní chod.
Komentáře
Okomentovat