Zrychlená česnečka
Určitě to znáte taky:
večer přijdete domů, hladoví máte chuť
na polívku. Nechystáte se nikam do společnosti a o všechny kolem se pokouší
nějaká choroba, takže zatoužíte po česnečce. To je hlavní předpoklad pro
úspěšnost tohoto receptu. A pak ještě
pár drobností, jako třeba odvaha experimentovat… Je mi jasné, že mě labužníci
zlynčují…
POTŘEBUJEME: silný
krajíc chleba (když je nouze, dají se použít 4 plátky toustového), sušený
česnek podle chuti (nebo silnější plátek čerstvého, nasekaný najemno), 1 lžíci
octa (nebo citronovou šťávu), horkou vodu
POSTUP: Přiměřené
množství vody si dáme vařit do rychlovarné konvice a zatím si připravíme do
misky všechny ingredience. Na dno nalijeme ocet, následně přidáme krajíc chleba
natrhaný na kousky (kůrku nepoužíváme) a nahoru posypeme česnekem. Zalijeme horkou
vodou, promícháme a chleba rozmačkáme lžící. Chvíli počkáme, než dostatečně
změkne a můžeme podávat.
Ahojky, je možné se ještě zůčastnit kurzu paličkování? Minule jsem to nějak prošvihl. Pokud ano, jaká je cena? Dík!
OdpovědětVymazatAhoj, to byla taková jednorázová akce. Ale jestli chceš, nějak by se kurz dal vymyslet. A jinak postupně nějaké návody na YT. :-)
OdpovědětVymazat