Jak pěstovat řeřichu doma?



Zjistila jsem, že skoro nikdo neví, jak si vypěstovat řeřichu doma na okně. Buď to zapomněl, nebo se k tomu nikdy nedostal. Škoda. My ji dokonce jednou pěstovali ve škole, přímo ve třídě… Takže jestli i vy nevíte, jak na to, je tenhle článek přesně pro vás…


Postup je ohromně jednoduchý, budeme potřebovat jenom nějakou mělkou mističku (dá se použít třeba tácek od chlazeného kuřete, nebo od plátkového sýra), semínka řeřichy (dají se koupit do 10 korun), papírový ubrousek, nebo kapesníček a vodu.
Kapesník několikrát přeložíme tak, aby nikde z misky nepřečuhoval. Nalijeme na něj vodu pokojové teploty, nemělo by jí tam být moc ani málo, je potřeba aby kapesník byl celý mokrý a můžeme zasít řeřichu. Na jednu dávku určitě nepoužijete celý sáček semínek, takže si je schovejte zase na příště. Teď misku umístíme na okenní parapet a za několik dní nás čeká sklizeň.
Samozřejmě je potřeba řeřichu pravidelně zalívat, semínka nesmí zaschnout. Pochopitelně by se dala sít i do zeminy, ale pak je zbytečně náročná sklizeň, kterou je potřeba opláchnout, aby na ní nebyly zbytky půdy. Z kapesníčku stačí bylinku jen ostříhat a rovnou s ní ozdobit hotové jídlo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky