pondělí 19. března 2018

Kvašená okurková limonáda


Podle originálního receptu se tohle pití hodí spíš na léto, do kterého je ještě daleko, ale když jsem sehnala salátovou okurku ve slevě (a na salát jsme pak neměla chuť), nějak jsem ji zužitkovat musela a aspoň v létě budu vědět, jestli stojí za to recept zopakovat. Původní rozpis jsem si trochu upravila podle svého, ale neřekla bych, že to má nějaký vliv na kvalitu.


POTŘEBUJEME: 1/2 salátové okurky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 500 ml převařené horké vody

POSTUP: Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné nádobě (ideálně skleněné) smícháme s cukrem a citronovou šťávou. Zalijeme horkou vodou, zavřeme do igelitového sáčku a při pokojové teplotě necháme kvasit 24 hodin. Druhý den scedíme a můžeme podávat.

SERVÍROVÁNÍ: Studené, se snítkou máty nebo bazalky a plátkem citronu. Kousky okurek můžeme nechat jako ozdobu ve skleničce, nebo je sníst zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ivana Nováková: Pohádky o čarodějích

Čím jsem starší, tím radši čtu pohádky. Tedy… pohádky, v žádném případě bych netvrdila, že by se kniha s titulem Pohádky o čarodějích da...