Jarní fazolový salát
Je to jasné: zbláznila jsem se do fazolí. No fakt, není den, abych se necpala
fazolovými lusky, ale klasika se zakysanou smetanou už se mi přejedla a užívat
si nonstop náš Rodinný poklad, je
trochu málo. Chce to nějaký upgrade… Takže jeden pohled do špajzu a tady je
výsledek.
POTŘEBUJEME: 350 g krájených fazolových lusků, 1 malou cibuli, 2
stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíci octa, špetku soli, mletý pepř, 1 lžíci
cukru, trochu vody
POSTUP: Fazolky podlijeme trochou vody (cca do výšky 1 cm) a dáme
je vařit.
Zatím si připravíme zálivku
z oleje, octa, cukru, soli a pepře, do které přidáme najemno nasekaný
česnek. Cibuli nakrájíme na proužky a necháme stranou.
Uvařené fazole přesuneme včetně
šťávy do uzavíratelné misky, přidáme cibuli a zálivku a pečlivě promícháme.
Zavřeme, necháme vychladnout a nasát zálivku cca 2 hodiny a můžeme podávat.
SERVÍROVÁNÍ: Studené jako svačinu nebo večeři.
TIP: Místo octa lze použít citronovou šťávu. Kdo má radši ostřejší
chuť, nemusí do zálivky přidávat cukr.
Komentáře
Okomentovat