Jarní fazolový salát


Je to jasné: zbláznila jsem se do fazolí.  No fakt, není den, abych se necpala fazolovými lusky, ale klasika se zakysanou smetanou už se mi přejedla a užívat si nonstop náš Rodinný poklad, je trochu málo. Chce to nějaký upgrade… Takže jeden pohled do špajzu a tady je výsledek.


POTŘEBUJEME: 350 g krájených fazolových lusků, 1 malou cibuli, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíci octa, špetku soli, mletý pepř, 1 lžíci cukru, trochu vody

POSTUP: Fazolky podlijeme trochou vody (cca do výšky 1 cm) a dáme je vařit.
Zatím si připravíme zálivku z oleje, octa, cukru, soli a pepře, do které přidáme najemno nasekaný česnek. Cibuli nakrájíme na proužky a necháme stranou.
Uvařené fazole přesuneme včetně šťávy do uzavíratelné misky, přidáme cibuli a zálivku a pečlivě promícháme. Zavřeme, necháme vychladnout a nasát zálivku cca 2 hodiny a můžeme podávat.

SERVÍROVÁNÍ: Studené jako svačinu nebo večeři.

TIP: Místo octa lze použít citronovou šťávu. Kdo má radši ostřejší chuť, nemusí do zálivky přidávat cukr.

Komentáře

Oblíbené příspěvky