Domácí bubble tea
Je mi jasné, že nejsem jediná, komu chutná bubble tea, nezáleží na
výrobci, prostě jednou za čas si ho dopřeju. A to přesto, že vím, že není
zrovna nejzdravější. Mnohem víc mi na něm vadí finanční stránka věci. Člověk si
dvakrát lokne a je švorc. Nejdůležitější tedy je, že znám potřebné suroviny a
doma si ho můžu vyrábět hektolitry za pár korun.
POTŘEBUJEME: 1 hrnek silného černého nebo zeleného čaje, ovocné
sirupy podle chuti, 30g tapiokových perel (váženo v suchém stavu), 3
lžičky sušeného mléka do kávy
POSTUP: Tapioku si předem uvaříme a necháme vychladnout.
Čaj necháme louhovat trochu déle, než uvádí
výrobce. 3 lžičky sušeného mléka zalijeme cca 100 ml horké vody a pečlivě
rozmícháme. Do šejkru, nebo libovolné uzavíratelné nádoby, si připravíme 3 lžičky
sirupu, mléko a vlijeme čaj. Pečlivě promícháme.
Pozor, mléko má tendenci se při kontaktu
s ovocnou složkou srážet.
Do vyšší sklenice dáme studenou
tapioku a dolijeme čajovou směsí. Můžeme podávat.
SERVÍROVÁNÍ: Teplé, nebo ledově vychlazené (čajovou směs lijeme do
sklenice přes kostky ledu), se širokým brčkem.
TIP: Pokud chceme přidávat mléko, jako základ použijeme černý čaj. Pokud
budeme používat jen sirup, můžeme volit mezi černým a zeleným čajem podle naší
chuti.
Místo tapioky lze použít gumové
medvídky nakrájené na malé kousky.
Čaj lze podle chuti dosladit
cukrem, medem, agávovým sirupem…
Ovocné sirupy není potřeba
kupovat, snadno si je doma vyrobíme přesně podle chuti. Já na ně používám náš
rodinný recept.
Komentáře
Okomentovat