Domácí bubble tea


Je mi jasné, že nejsem jediná, komu chutná bubble tea, nezáleží na výrobci, prostě jednou za čas si ho dopřeju. A to přesto, že vím, že není zrovna nejzdravější. Mnohem víc mi na něm vadí finanční stránka věci. Člověk si dvakrát lokne a je švorc. Nejdůležitější tedy je, že znám potřebné suroviny a doma si ho můžu vyrábět hektolitry za pár korun.


POTŘEBUJEME: 1 hrnek silného černého nebo zeleného čaje, ovocné sirupy podle chuti, 30g tapiokových perel (váženo v suchém stavu), 3 lžičky sušeného mléka do kávy

POSTUP: Tapioku si předem uvaříme a necháme vychladnout.
 Čaj necháme louhovat trochu déle, než uvádí výrobce. 3 lžičky sušeného mléka zalijeme cca 100 ml horké vody a pečlivě rozmícháme. Do šejkru, nebo libovolné uzavíratelné nádoby, si připravíme 3 lžičky sirupu, mléko a vlijeme čaj.  Pečlivě promícháme.  Pozor, mléko má tendenci se při kontaktu s ovocnou složkou srážet.
Do vyšší sklenice dáme studenou tapioku a dolijeme čajovou směsí. Můžeme podávat.

SERVÍROVÁNÍ: Teplé, nebo ledově vychlazené (čajovou směs lijeme do sklenice přes kostky ledu), se širokým brčkem.

TIP: Pokud chceme přidávat mléko, jako základ použijeme černý čaj. Pokud budeme používat jen sirup, můžeme volit mezi černým a zeleným čajem podle naší chuti.
Místo tapioky lze použít gumové medvídky nakrájené na malé kousky.
Čaj lze podle chuti dosladit cukrem, medem, agávovým sirupem…
Ovocné sirupy není potřeba kupovat, snadno si je doma vyrobíme přesně podle chuti. Já na ně používám náš rodinný recept.

Komentáře

Oblíbené příspěvky