Chlebová hrstková polévka


Co si pamatuju, nikdy jsem nebyla polévková. Nebo naopak: když už mi nějaká polévka zachutnala, pro změnu jsem nechtěla hlavní jídlo. V poslední době si takhle vychutnávám hrstkovou a chlebovou polívku, takže asi není divu, že jsem se rozhodla je spojit do jednoho. A vznikl tenhle recept.


POTŘEBUJEME: 2 krajíce chleba bez kůrky, 1 – 2 stroužky česneku, 1- 2 lžíce octa, špetku soli, špetku pepře, špetku celého kmína (pokud není chleba kmínový), 1 malou cibulku, zbytek polévkové zeleniny, zbytek zakysané smetany, 1 l vody

POSTUP: Chleba natrháme na kousky a necháme cca 1 hodinu namáčet ve trošce vody. Zatím si oloupeme česnek a cibuli a nasekáme je nadrobno. Ke chlebu přilijeme litr vody, okořeníme, vmícháme ocet, zakysanou smetanu, polévkovou zeleninu a přivedeme k varu. Chleba během vaření rozmělňujeme vařečkou, ale není nutné, aby se úplně rozpadal.

SERVÍROVÁNÍ: Horké jako hlavní chod, ale skvěle chutná i studená.

Komentáře

Oblíbené příspěvky