Fantastická zvířata a kde je najít/Fantastic beasts and where to find them

IMG_20170828_192152~2Když začaly příběhy Harry Pottera vycházet, dlouho jsem jim odolávala. Snad všichni v mém okolí ho měli dávno dočteného, když jsem teprve sehnala Kámen mudrců a zkoumala, co je na sérii tak úžasného. Přiznám s,e že mě nakonec zaujala. V rekordním čase jsem přečetla všech sedm dílů a teď jsem se pustila do doplňkové literatury.


When the Harry Potter stories began to appear, I resisted them for a long time. Perhaps everyone in my neighborhood had been reading it for a long time, when I just got the Scorcerer´s Stone and was exploring what was so amazing in the series. I admit that she finally caught me. In record time I read all seven parts, and now I'm going to supplementary literature.


V oblíbeném knihkupectví jsem našla dárkovou kazetu, obsahující Fantastická zvířata a kde je najít, Famfrpál v průběhu věků a Bajky barda Beedleho. Všechny knihy sice vyšly už před lety, ale pořád mají čtenáři co nabídnout.


In a favorite bookstore, I found a gift box containing Fantastic beasts and where to find them, Quidditch Through the Ages, and The Tales of Beedle the Bard. All books have been published years ago, but they still have a lot to offer.






Jako první jsem začala číst Fantastická zvířata a kde je najít, protože jsem si ve Vězni z Azkabanu oblíbila Klofana. Je asi zbytečné knihu nějak blíž popisovat, předpokládám, že za dobu, co je na trhu ji má přečtenou prakticky každý. Tedy ve stručnosti pro několik málo nezasvěcených: je pojata jako oblíbená učebnice ze zmíněné čarodějnické série, obsahuje charakteristiku jednotlivých zvířat a navíc i hodnocení náročnosti chovu. Všechny druhy jsou řazené podle abecedy a u každého mě potěšil černobílý obrázek, připomínající historické bestiáře.


I first started reading Fantastic Beasts and where to find them because I loved Klofan in Prison of Azkaban. It is perhaps unnecessary to describe the book somehow, I suppose that, for as long as the market is read by practically everyone. So, briefly for a few uninitiated: it is conceived as a favorite textbook from the mentioned wizard series, it contains the characteristics of individual animals and in addition also the assessment of the demanding of the breed. All sorts are sorted by alphabet, and I was pleased with the black-and-white picture reminiscent of the historic bestiary.






Přestože zdánlivě může působit jako odborná literatura, minimálně se snaží vzbudit takový dojem, je úžasně čtivá. Stačí si připravit něco dobrého na zobání, pohodlně se uvelebit do křesla a za odpoledne máte knihu dočtenou. Příjemně si tak doplníte znalosti, které jste získali už čtením příběhů o Harry Potterovi.


Although it may appear to be a professional literature, it is at least trying to make such an impression, it is amazingly readable. Just prepare something good to make, comfortable place in the chair and in the afternoon you have the book read. This is a nice addition to the knowledge you have gained by reading Harry Potter stories.

Komentáře

Oblíbené příspěvky