Chlebová polévka /Bread soup

Nemám ráda, když někdo vyhazuje potraviny jenom proto, že už nejsou dokonale čerstvé. Přezrálé ovoce a zeleninu, která jde ještě použít do polévky, nebo pečivo staré několik dní. Právě z takového chleba je úplně nejlepší chlebová polévka.


I do not like someone to throw away food just because they are not completely fresh. Ripped fruit and vegetables that you still use for soup, or pastry for a few days. From this bread is the best bread soup.


Potřebujeme: 2 velké krajíce chleba, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, oregano, 1-2 lžíce octa, zakysanou smetanu, vodu


We need: 2 large slices of bread, 2-3 cloves of garlic, salt, pepper, cumin, oregano, 1-2 tablespoons of vinegar, sour cream, water






Postup: Chleba nakrájíme na kostičky (včetně kůrky), česnek nasekáme najemno a vaříme v 1,5 l vody spolu se špetkou kmína, oregana, solí a pepřem podle chuti, dokud se chleba nezačne rozvářet. Přidáme ocet a pečlivě mícháme, aby se chleba rozpadl na co nejmenší části.


Procedure: Cut the bread on the cubes (including the crust), cook the garlic finely and cook in 1.5 liters of water with a pinch of cumin, oregano, salt and pepper to taste until the bread rolls. Add vinegar and mix carefully to break down the bread to the smallest part.






Servírování: Horké, ozdobené lžící zakysané smetany na každou porci.


Serving: Hot, ornate spoon sour cream for each serving.






Tip: Chleba je lepší použít kmínový. Hodně vody se do pečiva vsákne, možná bude potřeba během vaření trochu přilít.


Tip: Bread is better to use caraway. A lot of water gets swallowed in the baking tin, maybe it will need to get a bit of it during cooking.

Komentáře

Oblíbené příspěvky