Náramky ze Špagi

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9eNpgIpt7_Y]





Je libo strávit příjemný čas při tvoření s dĕtmi? Není nic snazšího, než si společnĕ vyrobit sadu náramků a náhrdelníků. A ještĕ při tom využijete zbytky přízí Špagi, které nenašly využití při tvorbĕ nás větších.

















Na jeden náramek dlouhý cca 17 cm budeme potřebovat asi metrový kus Špagi, nebo libovolné hodnĕ silné příze (podle adjustační pásky určené minimálnĕ na háček č. 10). Co nejblíž ke kraji vytvoříme stahovací očko a rukou protahujeme přízi jako při háčkování řetízku. Občas výrobek obtočíme kolem zápĕstí, abychom ovĕřili velikost. Přízi protáhneme posledním očkem a konečky k sobĕ svážeme obyčejným uzlíkem. Přebytky protáhneme nĕkolika oky a odstřihneme.


Kdo by chtĕl náramek masivnĕjší, může si ho uplést na prstech. Bude ptořebovat více příze a může se rozhodnout, jestli bude plést na 2, 3, nebo 4 prstech. Výsledek připomíná dutinky pletené z bužírek.


Základy pletení na prstech najdete na Youtube. Zakončení provedeme stejnĕ jako u první varianty náramku.


Ať zvolíte jakoukoli techniku, hotové výrobky mírnĕ pruží, a proto se snadno a pohodlnĕ nosí. Náhrdelníky vypracujeme stejnĕ, pleteme však do délky cca 40 cm, nebo takové, abychom šňůrku snadno přetáhli přes hlavu.





 

Komentáře

Oblíbené příspěvky