Cizrnové tzatziki

_DSC4554 (2)Každý z nás asi tuší, že cizrna je zdravá, ale málokdo se ji odhodlá uvařit doma a vyzkoušet ji na vlastní kůži. Sama jsem ji poprvé jedla v Itálii a od té doby se toužím přiblížit tamĕjší chuti. Neúspĕšnĕ, zato jsem vynalezla recepty, které chutnají zbytku naší domácnosti. Žádný z nich neobsahuje maso ani vajíčka, nevhodné koření se z nich vĕtšinou dá vyloučit.






Potřebujeme: 1 plechovku předvařené cizrny, 1 zakysanou smetanu, kmín, pepř, majoránku, koření na grilovanou zeleninu, olej


Postup: Okapanou cizrnu s kořením osmažíme na trošce oleje. Když začne vonĕt, vypneme sporák a fccdnecháme dojít nĕkolik minut. V míse smícháme se studenou zakysanou smetanou a podle chuti přikořeníme. Podáváme teplé i studené, případnĕ s brynzovými oplatkami, nebo svĕtlou francouzskou bagetkou.


Komentáře

Oblíbené příspěvky