Vyrábění z konzerv

Čím jsem starší, tím víc se zajímám o ekologii a možnosti upcyklace. Jistě, některé nápady z Internetu jsou v běžném životě prakticky nepoužitelné, ale mnohé jiné ušetří peníze za obyčejné věci, které jinak stojí majlant, protože jsou desingové.

Jako nejsnazší mi přijde vyrábění z konzerv. Potraviny v plechovce umí otevřít každý, přendat je do jiné nádoby a spotřebovat taky není problém a odstranit z konzervy papírovou etiketu, na to si troufnu i já.
Základní materiál by tedy byl připravený, teď ještě sehnat hřebík, kladívko, silnější drát, štípačky a můžu začít vyrábět.
Z inspirace, kterou jsem našla, se takhle dají vyrobit svícny, nebo závěsné květináče. Kdybych se trochu víc namáhala s dekorováním, možná bych si vyrobila i stojánky na psací potřeby, ale ty zatím nepotřebuju, stůl mi hyzdí ty tuctové, koupené v papírnictví.
Začátek práce je stejný, ať se rozhodnete pro květináč, nebo svícen. Těsně pod horní okraj otevřené plechovky (bez víčka) je potřeba prorazit dvě dírky proti sobě. Není potřeba nic přesně geometricky vyměřovat. K tomu použijeme hřebík a kladívko.
Opatrně, ať se neporaníte. Konzervu je dobré zajistit tak, aby se nekutálela. Dotýkejte se jí co nejméně, nebo pracujte v silných rukavicích, má ostré hrany.
Dírkami protáhněte drát tak, abyste vyrobili držadlo jako u košíku. Jestli chcete květináč, máte hotovo. Do konzervy vložíte mikrotenový sáček a zastřihněte mu přečnívající okraje, aby vnitřek nezrezl a do něj květinu v malém květináčku. Pokud se nevejde, květinu se zeminou vyklepněte a vložte do plechovky.
V případě svícnu práce ještě nekončí. Do spodní části konzervy proražte po obvodu několik dírek (můžete si předkreslit libovolný ornament, nebo pracovat podle aktuální nálady. Následně stačí vložit čajovou svíčku, k jejímuž zapálení se hodí prodloužený zapalovač.
Přijde vám stříbrný povrch nudný? Před vložením obsahu plechovku ozdobte barvou ve spreji.

Víc než spousta slov poslouží video. Jestli se vám tak pracuje líp, mrkněte sem:


Komentáře

Oblíbené příspěvky