Upcyklované oblečení do školy?!


Zná to asi každý. Roztrhne se vám oblíbený kousek oblečení a co teď? To byste ho měli jen tak vyhodit?! Ale ne! Možná z něj ještě půjde vytvořit některý z těchto kousků…




Tričko z legín
Na oblíbených legínách rozstřihneme rozkrok odpředu dozadu a kousek švu na vnitřní straně nohavic. Látku v rukách napneme ve směru střihu, aby se vytřepila a tričku si můžeme vyzkoušet. Tvar a hloubku výstřihu teď upravíme podle vlastních představ. Přední část trička ještě můžeme ozdobit přišitím mašličky apod. podle vlastní fantasie.
Vázaná vesta
Využijeme dlouhé tričko, nebo minišaty. Cca 10cm pod průramky přilepíme izolepu, naměříme polovinu šířky předního dílu a podélně rozstřihneme.  Od jednoho bočního švu ke druhému stříháme svislé proužky od spodního okraje k pásce. Tričko rozevřeme a proužky svazujeme od okraje k okraji:
1.       Řada: 1. a 2., 3. a 4., 5. a 6. atd. co nejblíže k pásce
2.       Řada: 2. a 3., 4. a 5., 6. a 7. Atd.
3.       Řada: stejně jako první řada
Poslední řadu uzlíků co nejvíce utáhneme a proužky zastřihneme na stejnou délku. Nezapomeneme odlepit pásku.
Tričko s průstřihy na ramenou
Tričko rozložíme na vhodné ploše přední stranou nahoru a cca 5cm od průkrčníku, na rukáv, obkreslíme např. dno sklenice tak, aby polovina stála na triku a polovina mimo. Stříháme podle nákresu přední i zadní stranu trika zároveň. Látku po dostříhání pečlivě natáhneme, aby se později netřepila.
Top s maxiprůramky
Volnější tričko rozložíme přední stranou nahoru a označíme si ramenní šev cca 1cm od průkrčníku na obou stranách. Linii vedeme šikmo k bočnímu švu, cca 5cm pod původní průramky. Látku odstřihneme podle nákresu a top v rukách pečlivě vypneme, aby se během nošení netřepil.
Odsavené triko
Volnější černé triko s krátkými rukávy smotáme do spirály a paprskovitě zajistíme trojicí gumiček. Kotouč se všech stran mírně postříkáme Savem. Necháme zaschnout, tričko rozložíme a vymácháme v čisté vodě.

Komentáře

Oblíbené příspěvky