Bramborový salát s cibulí/Potato salad with onion


Vánoce už jsou sice dávno pryč, ale to neznamená, že bych občas nezatoužila po bramborovém salátu. Tenhle navíc ani není tradičně štědrovečerní a v naší rodině se jí i na Velikonoční pondělí, nebo kdykoli je během roku chuť.

Christmas is already gone, but that does not mean that I do not want to use potato salad at times. This one is not traditionally christmas, and in our family it is also on Easter Monday, or whenever it tastes during the year.


Potřebujeme: 10 středně velkých brambor, 1 střední cibuli, sůl, pepř, 1 lžíci octa, 2 lžíce oleje, 1 lžičku cukru

We need: 10 medium-sized potatoes, 1 medium onion, salt, pepper, 1 tablespoon of vinegar, 2 tablespoons of oil, 1 teaspoon of sugar





Postup: Brambory uvaříme ve šlupce do měkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Cibuli nakrájíme na proužky. Ve vhodné nádobě promícháme se zálivkou z octa, oleje a soli a pepře podle chuti.
Pozor! Salát nesmí v zálivce plavat!
Necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny.

Procedure: Boil the potatoes in a soft cloth, peel them and cut into slices about 0.5 cm thick. Cut the onions on the strips. Mix in a suitable container with a vinegar, oil and salt dressing and pepper to taste.
Attention! Salad must not swim in the cloth!
Allow to cool for at least 2 hours.





Servírování: Studené, buď jako hlavní chod, nebo jako přílohu k řízku.

Serving: Cold, either as a main course or as a snack attachment.





Tip: Můžeme si připravit variaci, do které použijeme zelenou jarní cibulku a stroužek česneku.

Tip: We can prepare a variation, using green spring onion and garlic clove.

Komentáře

Oblíbené příspěvky