Zlatá brána otavřena

_DSC4554 (2)Jsem knihomol. O tom se každý může snadno předvĕdčit, když mĕ potká. Bez knihy se nehnu a zvlášť o prázdninách sahám pro nový svazek do knihovny den co den. V poslední dobĕ to nejvíc odnesla Královna detektivek Agatha Christie...



Ve studentské ubytovnĕ, vedené sestrou slečny Lemonnové dochází k podivným krádežím. Ztrácí se vĕci značné ceny i kousky, o které by snad nestál ani človĕk v nouzi. Po jistých peripetiích se případu ujímá sám slovutný Hercule Poirot a nechá se správkyní pozvat do ubytovny coby host přednášející o kriminalistice. Jen o pár stránek dál nabývá dĕj na obrátkách, nejeden důvtipný student si domyslel, že je detektiv nenavštívil jen pro zábavu a začíná se zdát, že dost možná nepůjde jen o obyčejný případ kleptomanie, jak se na první pohled zdálo.


Agatha Christie umnĕ vykresluje charektery jednotlivých figurek, každá z nich má nĕjakou jedinečnou vlastnost z nichž nĕkteré by je mohly přivést až do hrobu. Nebo ne? Trpí snad Hercule Poirot stihomamem? Představuje si hrůzné scénáře bezdůvodnĕ? Nechejte se překvapit, ale probuzení pro vás určitĕ nebude příjemné... Za to vám ručím.



Komentáře

Oblíbené příspěvky