Zrychlená česnečka


Určitě to znáte taky: večer přijdete domů, hladoví  máte chuť na polívku. Nechystáte se nikam do společnosti a o všechny kolem se pokouší nějaká choroba, takže zatoužíte po česnečce. To je hlavní předpoklad pro úspěšnost tohoto receptu.  A pak ještě pár drobností, jako třeba odvaha experimentovat… Je mi jasné, že mě labužníci zlynčují…


POTŘEBUJEME: silný krajíc chleba (když je nouze, dají se použít 4 plátky toustového), sušený česnek podle chuti (nebo silnější plátek čerstvého, nasekaný najemno), 1 lžíci octa (nebo citronovou šťávu), horkou vodu

POSTUP: Přiměřené množství vody si dáme vařit do rychlovarné konvice a zatím si připravíme do misky všechny ingredience. Na dno nalijeme ocet, následně přidáme krajíc chleba natrhaný na kousky (kůrku nepoužíváme) a nahoru posypeme česnekem. Zalijeme horkou vodou, promícháme a chleba rozmačkáme lžící. Chvíli počkáme, než dostatečně změkne a můžeme podávat.

Komentáře

  1. Ahojky, je možné se ještě zůčastnit kurzu paličkování? Minule jsem to nějak prošvihl. Pokud ano, jaká je cena? Dík!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, to byla taková jednorázová akce. Ale jestli chceš, nějak by se kurz dal vymyslet. A jinak postupně nějaké návody na YT. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky