Noky s avokádovou omáčkou


Po avokádu se můžu utlouct, ale dávat ho jen do toustů už mi přijde nudné, takže jsem zapátrala po nějakých receptech, kam by se hodilo. V originálu to sice bylo těstovinové jídlo, ale s noky to nakonec nebylo vůbec špatné.


POTŘEBUJEME: 1 balení noků, 1 malé avokádo, 1 stroužek česneku, 1 cm chilli papričky (není nutná), 3 lžíce citronové šťávy, pepř a sůl

POSTUP: Noky uvaříme jako obvykle. Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, ve vhodné misce ho rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí. Česnek a papričku nakrájíme nadrobno a přidáme k avokádu. Pečlivě promícháme a v pracujeme do horkých, scezených noků.

SERVÍROVÁNÍ: Horké, s plátkem rajčete na ozdobu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky