Domácí kvašená zázvorová limonáda /Home fermented ginger lemonade

IMG_20180104_190222Neustále mě překvapuje, kolik receptů na nápoje ze zázvoru existuje. K některým sice nemám dokonalou důvěru, a přesto je zkouším. Ostatně, všechno v životě je aspoň jednou jedlé a domácí zázvorová limonáda mi nakonec zachutnala.


I am always surprised at how many ginger beverage recipes exist. To some, I do not have the perfect confidence, and yet I try them. After all, everything in my life is at least one edible and homemade gingerlized lemonade finally greeted me.


Potřebujeme: 50g čerstvého zázvoru, 200g cukru, 1,5 l vody


We need: 50 g of fresh ginger, 200 g of sugar, 1.5 l of water






Postup: Neoloupaný zázvor nakrájíme na co nejmenší kousky. Ve vhodné skleněné nádobě ho smícháme s cukrem a zalijeme převařenou vodou. Mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Přes hrdlo sklenice přetáhneme igelitový sáček a pečlivě zagumičkujeme.


Procedure: Cut the unbleached ginger to the smallest pieces. In a suitable glass container, mix it with sugar and pour over boiled water. Stir until all sugar is dissolved. A plastic bag is pulled over the neck of the glass and carefully smear.






Při pokojové teplotě necháme týden uležet. Přecedíme do nové nádoby a skladujeme v chladnu max 3 dny.


At room temperature, let the bed fall for a week. We move into a new container and store in cold for up to 3 days.






Servírování: Studené, ochucené trochou čerstvé citronové, nebo pomerančové šťávy.


Serving: Cold, flavored with a little fresh lemon or orange juice.

Komentáře

Oblíbené příspěvky