Cuketové matjesy/Dessert matjesy

matjesyCuketu můžu na všechny způsoby. Léta jsme se v rodině drželi osvědčených receptů, které se nám už ale přejedly, a proto jsem začala pátrat po cuketových novinkách. Jestli se nebojíte experimentovat, můžete zkusit matjesy z cuket stejně jako já.


I can make the cucumber in all ways. For years, we've had good recipes in our family, but they've already passed us, so I've begun to search for the newcomers. If you are not afraid to experiment, you can try matjes from the cuckoo like me.


Potřebujeme: 1 mladou cuketu, 1 menší cibuli, sůl, pepř, 1 lžíci octa, 2 lžíce oleje


We need: 1 young zucchini, 1 smaller onion, salt, pepper, 1 tablespoon of vinegar, 2 tablespoons of oil






Postup: Cuketu oloupeme (není nutné) a nakrájíme na kolečka, nebo půlměsíčky. Cibuli nakrájíme na proužky. V uzavíratelné nádobě smícháme a osolíme (cca 10g soli) a za občasného protřepání necháme 2 hodiny uležet.


Procedure: Peel the cucumber (not necessary) and cut into circles or half moons. Cut the onions on the strips. In a sealable container, mix and salt (about 10g of salt) and leave it for 2 hours to stir.






Připravíme zálivku z oleje, octa a pepře. Smícháme se zeleninou a za občasného protřepání necháme půl dne v chladu uležet.


Prepare oil dressing, vinegar and pepper. Mix with the vegetables and, after occasional shaking, let them cool for half a day.






Servírování: Studené s chlebem jako rychlou svačinu, nebo večeři.


Serving: Cold with bread like a quick snack or dinner.

Komentáře

Oblíbené příspěvky